skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4 personen)

  • 540 gram kabeljauwfilet (diepvries of vers)
  • Olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 3 paprika’s in reepjes
  • 3 tomaten in partjes
  • 1 theelepel rozemarijn gehakt (of gedroogd)
  • 750 gram diepvries tuinerwten
  • 1 bosje platte peterselie gehakt
  • Peper en zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten.
  • Schep de paprika erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten en rozemarijn toe en verwarm zachtjes.
  • Dep de kabeljauw droog en voeg naar smaak zout en peper aan toe. Leg de vis in de saus en stoof afgedekt circa 20 minuten op een lage stand.
  • Kook intussen de tuinerwten 4 minuten. Giet af en pureer de erwten met de helft  van de peterselie en een scheutje olijfolie tot een dikke puree. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verdeel de tuinerwtenpuree over 4 borden. Serveer de kabeljauw met de paprikasaus erbij.
  • Strooi de rest van de peterselie erover.
  • Lekker met een rauwkostsalade .

 

 

×Close search
Zoeken