Pompoen paprika soep
27 oktober 2017
Voedzaam vezelbrood
10 november 2017

Recept van de week

Herfstsalade met Pompoen en Rode biet!

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 rode biet (voorgekookt en vacuümverpakt, verkrijgbaar op de groenteafdeling)
  • 150 gram pompoen in stukjes
  • 1/2 bakje champignons
  • Veldsla
  • 20 gram pompoenpitten
  • Een scheutje balsamico-crème
  • Een scheutje olijfolie of een klontje boter

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de champignons en pompoen in stukjes en de bieten in plakjes.
  • Verhit een beetje olie of boter in de pan en bak hierin de pompoen. Voeg na 3-4 minuten de champignons toe. Bak door totdat de champignons gaar zijn.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge pan in een paar minuten goudbruin.
  • Leg de veldsla op een bord en leg de bieten erop.
  • Vervolgens gaan ook de pompoen en de champignons erop. Strooi daar de pompoenpitten over en sprenkel er wat balsamico-crème over.

Bron: Optima Vita