Ingrediënten (1 persoon)
- 1 rode biet (voorgekookt en vacuümverpakt, verkrijgbaar op de groenteafdeling)
- 150 gram pompoen in stukjes
- 1/2 bakje champignons
- Veldsla
- 20 gram pompoenpitten
- Een scheutje balsamico-crème
- Een scheutje olijfolie of een klontje boter
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de champignons en pompoen in stukjes en de bieten in plakjes.
- Verhit een beetje olie of boter in de pan en bak hierin de pompoen. Voeg na 3-4 minuten de champignons toe. Bak door totdat de champignons gaar zijn.
- Rooster de pompoenpitten in een droge pan in een paar minuten goudbruin.
- Leg de veldsla op een bord en leg de bieten erop.
- Vervolgens gaan ook de pompoen en de champignons erop. Strooi daar de pompoenpitten over en sprenkel er wat balsamico-crème over.
Bron: Optima Vita







