skip to Main Content
077-2340020 Meijel Beringe Panningen Ospel

Ingrediënten (voor 6-8 personen)

  • 0,5 rode kool (kant en klaar gesneden zakken zijn er ook te koop)
  • 0,5 witte kool (idem)
  • 70 gram pompoenpitten
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 handje muntblaadjes

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de kool in fijne reepjes (of koop de kant en klaar gesneden rode en witte kool)
  • Snijd de muntblaadjes fijn en voeg die samen in een kom met de rode en witte kool.
  • Voeg alle ingrediënten van de dressing bij elkaar
  • Maak de pompoenpitten even warm in de pan (let op dat ze niet verbranden!).
  • Voeg net voor het opdienen de dressing en pompoenpitten over de witte en rode kool met rozijnen.
  • Heerlijk met meerdere salades  en een stukje onbewerkt vlees, vis of kip vanaf de bbq. Denk aan een biefstukje, zalmpakketje, kippenbout etc.
  • Eet smakelijk!

PS. dit zal het laatste bbq recept zijn. Vanaf volgende week weer warme maaltijden, soepen, salades, verschillende soorten broden en nog veel meer als ‘recept van de week’. Deze zal weer één keer per twee weken verstuurd worden.

×Close search
Zoeken