Paprika soep met tomatensalsa
9 september 2016
Verschillende dips/salades
7 oktober 2016

Recept van de week

Kidneybonen tonijn salade

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 1 blikje tonijn (op waterbasis)
  • 200 gram uitgelekte kidneybonen (zak van het merk HAK, deze bonen hoef je niet te weken)
  • 1/2 komkommer
  • 1/4 ui
  • 1 paprika
  • 3 bospenen
  • 6 snacktomaatjes
  • Sla
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze

  • Laat de zak kidneybonen uitlekken in een vergiet.
  • Laat vervolgens ook het blikje tonijn uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de komkommer, ui, paprika, bospeen en snacktomaatjes in kleine blokjes.
  • Doe alles samen in een kom, meng goed door elkaar en voeg een scheutje olijfolie en peper toe.
  • Maak een bedje sla op het bord en leg daar bovenop het tonijn/kidneybonen mengsel.
  • Eet smakelijk!

Tips

  • Vervang de kidneybonen eens voor kikkererwten. Ook lekker!
  • Je kunt zelf ook andere groenten toevoegen die je thuis nog hebt liggen.

Weetjes

  • Kidneybonen zijn peulvruchten. Peulvruchten zijn rijk aan vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en fosfor. Hartstikke gezond dus!
  • Het advies is één keer per week peulvruchten te eten. Andere soorten peulvruchten zijn: bruine, witte en zwarte bonen, kapucijners, kievitsbonen, linzen en kikkererwten.