Thaise Kipcurry
30 november 2017
Bloemkoolpizza
22 december 2017

Recept van de week

Koolhydraatarme andijviestamppot

Ingrediënten 4 personen

  • 400 gram voorgesneden andijvie
  • 1 grote bloemkool
  • 1 eetlepel hüttenkase
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 200 gram (magere) spekjes
  • Peper

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze voor (ongeveer 7 minuten).
  • Bak de spekjes in een koekenpan (geen boter gebruiken, de spekjes zijn vet genoeg van zichzelf).
  • Doe de bloemkool in een grote pan. Voeg de hüttenkase en spekjes (inclusief vocht) toe. Pureer (ik gebruikte de staafmixer) tot een geheel en breng het op smaak met nootmuskaat.
  • Voeg stapsgewijs de andijvie toe aan de puree en laat de andijvie slinken. Voeg vervolgens weer wat andijvie toe, totdat alle andijvie is toegevoegd. Even doorroeren en op smaak brengen met peper.
  • Eet smakelijk! (Lekker met bijvoorbeeld een stukje zalm).