Ingrediënten (voor 4 personen)
- 350-500 gram gemengd gehakt
- 1 blikje (150 gram) maïs
- 1 avocado
- 250 gram tomatenblokjes of gezeefde tomaten (1 potje)
- 1-2 rode peper(s) zonder zaadjes
- 1 bosje bosui
- 2 zakken gewelde linzen van HAK
- 125 gram crème fraîche
- 3 teentjes knoflook
- 3 theelepels komijnpoeder
- 4 theelepels pittig paprikapoeder
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- Olie of boter om in te bakken
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de bosui en de knoflook fijn.
- Verhit wat olie of boter in een ruime pan. Fruit de fijngesneden knoflook kort aan. Voeg het gemengd gehakt toe en bak het rul en gaar.
- Voeg de komijnpoeder, het pittige paprikapoeder en de tomatenblokjes of gezeefde tomaten toe aan het gehakt. Roer goed door en laat het geheel circa 5 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken zich goed vermengen.
- Snijd ondertussen de rode peper (verwijder de zaadjes voor minder pit) in kleine stukjes. Snijd de avocado ook in blokjes of plakjes en zet apart voor de garnering.
- Laat de linzen uitlekken. Voeg de maïs en de gesneden rode peper toe aan het gehaktmengsel. Laat dit kort meewarmen, ongeveer 2-3 minuten.
- Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.
- Serveer het Mexicaans eenpansgerecht warm, gegarneerd met de blokjes avocado, fijngesneden bosui en een eetlepel crème fraîche per persoon.







