Courgette lasagne
4 november 2016
Kerstmenu 1
9 december 2016

Recept van de week

Mugcake

Wil je weleens wat variatie bij het ontbijt? Neem dan eens een Mugcake! Voor degenen die hem nog niet kennen: het is een cakeje bereid in een mok. Doordat je hem maakt met banaan, ei en havermout (of ander meel), vult hij goed en is het net alsof je een toetje eet bij je ontbijt.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 2-3 eetlepels havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een beetje kaneel of speculaaskruiden (optioneel)

Eventueel als garnering:

  • 2 eetlepels kwark
  • vers fruit naar keuze

Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze

  • Prak de banaan fijn in de mok en voeg het ei, de havermout en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar, waarbij je zorgt dat de bodem goed wordt meegenomen.
  • Zet de mok in de magnetron en bak de mugcake 1,5 minuut op 900 Watt. (De bereidingstijd kan variëren; test even uit in je eigen magnetron.)
  • Haal de mugcake uit de mok en leg hem op een bord. Voeg hier 2 eetlepels kwark en wat vers fruit naar keuze aan toe.
  • Let op: de mugcake is warm het lekkerst!
  • Eet smakelijk!