Ingrediënten (2 personen)
Pasta: 75 gram ongekookte volkoren- of speltpasta per persoon ( zie hier of bij de Lidl heb je tegenwoordig ook peulvruchtenpasta zonder toevoegingen en glutenvrij)
2 wilde zalmfilets
2 tomaten
Olijfolie
Zout en peper
Voor de pesto:
- 15 gram verse basilicum
- 20 ml olijfolie
- 30 gram pijnboompitten
- 200 gram cottage cheese
Extra groenten (optioneel): Groenten naar keuze voor een traybake (bijvoorbeeld courgette, aubergine, wortel)
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten op een laag vuurtje goudbruin.
- Breng water aan de kook, voeg de pasta toe en kook deze zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de zalm in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in een pan en bak de zalm circa 10 minuten aan.
- Maak intussen de pesto door de basilicum, 20 ml olijfolie, de geroosterde pijnboompitten en de cottage cheese te blenden (je kunt ook een staafmixer gebruiken). Breng de pesto verder op smaak met zout en peper.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de gekookte pasta aan de zalm toe. Meng het geheel vervolgens met de pesto.
- Voor extra groenten bij dit gerecht, maak eventueel een traybake. Snijd groenten naar keuze (zoals courgette, aubergine en wortel) in plakjes, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius voor heerlijk geroosterde groenten.
Eet smakelijk!







