Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram pastinaak
- 500 gram wortel
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel tijm
- 1-2 kleine eetlepels mosterd
- 20 gram boter
- evt. scheutje melk (amandel- of sojamelk)
- 4 kabeljauwmoten
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereiding
- Schil de pastinaken en de wortels en snijd ze in stukjes.
- Kook ze in water gedurende 20-25 minuten.
- Snipper ondertussen de uien en knoflook.
- Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook goudbruin. Voeg de tijm toe aan de uien en bak even mee.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie en bak de kabeljauwmoten voor ruim 15 minuten in de oven. (Optioneel: voeg hier extra tomaatjes en venkel aan toe).
- Giet de wortels en pastinaken af en doe ze terug in de pan (laat een scheutje kookvocht achter in de pan).
- Stamp alles fijn met het overgebleven kookvocht en voeg de mosterd en het gefruite uienmengsel met de boter toe.
- Schenk een beetje melk (of plantaardige melk) erbij totdat de stamppot lekker smeuïg is.
- Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout en peper.







