Kip Kerrie
6 november 2018
Volkoren penne met zelfgemaakte pastasaus
11 december 2018

Recept van de week

Pastinaak wortel stamppot

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram wortel
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 1-2 kleine eetlepels mosterd
  • 20 gram boter
  • evt. scheutje melk (amandel- of sojamelk)
  • 4 kabeljauwmoten
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereiding

  • Schil de pastinaken en de wortels en snijd ze in stukjes.
  • Kook ze in water gedurende 20-25 minuten.
  • Snipper ondertussen de uien en knoflook.
  • Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook goudbruin. Voeg de tijm toe aan de uien en bak even mee.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en bak de kabeljauwmoten voor ruim 15 minuten in de oven. (Optioneel: voeg hier extra tomaatjes en venkel aan toe).
  • Giet de wortels en pastinaken af en doe ze terug in de pan (laat een scheutje kookvocht achter in de pan).
  • Stamp alles fijn met het overgebleven kookvocht en voeg de mosterd en het gefruite uienmengsel met de boter toe.
  • Schenk een beetje melk (of plantaardige melk) erbij totdat de stamppot lekker smeuïg is.
  • Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout en peper.