skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 aubergines
  • 400 gram tomaten
  • 4 kleine sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • 280 ml Griekse yoghurt
  • snufje zout
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 125 gram kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius
  • Snijd de aubergines en tomaten in plakken en snijd de sjalotjes in ringen.
  • Hak de knoflook fijn en hak de platte peterselie
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine om en om goudbruin
  • Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de ui en knoflook met de platte peterselie er door
  • Voor het yoghurtmengsel meng je de eieren en de yoghurt met zout en peper.
  • Leg om en om een laagje aubergines, tomaat en ui met knoflook in een ovenschaal en eindig met aubergines.
  • Schenk het yoghurtmengsel erover en raps de kaas erover. Bak de moussaka in de oven 20-25 minuten goudbruin.
×Close search
Zoeken