Selderij soep met makreel
9 mei 2023
Traybake met kikkererwten
8 juni 2023

Recept van de week

Rode linzen curry

Rode linzen curry

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • Klein stukje gember
  • 1 puntpaprika
  • Evt. rode peper voor extra pittigheid
  • Olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram kokosmelk
  • 150 ml water
  • Kruiden: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, 0,5 theelepel zout, 1 theelepel tijm en 1 theelepel garam masala
  • Zilvervliesrijst of bloemkoolrijst

Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding en 45 minuten kooktijd

Bereidingswijze

  • Was de rode linzen en laat ze uitlekken.
  • Snijd intussen de ui en knoflook fijn, de paprika in stukjes, verwijder de schil van de gember en hak deze heel fijn. Optioneel kun je de rode peper ook fijn snijden.
  • Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de gember, paprika (en rode peper) toe. Bak een paar minuten en voeg vervolgens de kruiden toe. Ook voeg je de kokosmelk, het water en de tomatenblokjes toe. Roer goed en voeg tot slot de linzen toe.
  • Laat dit geheel ongeveer 45 minuten op een laag vuur staan, met de deksel op de pan.
  • Kook de laatste 15 minuten de zilvervliesrijst gaar of bak of wok de laatste 10 minuten de bloemkoolrijst.

Inspiratie recept: VegaFoodness