Ingrediënten (4 personen)
- 4 kabeljauwmoten (zalm is ook lekker)
- Olijfolie
- Za’atar kruiden van Jonnie Boer (gebruikt voor over de kabeljauw)
- 2 eetlepels groene pesto
- 1/2 citroen
- 2 grote courgettes
- 2 handjes pijnboompitjes
- Eventueel bulgur, quinoa of zilvervliesrijst
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Kook de rijst (bulgur, quinoa of zilvervliesrijst) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd met een spirelli de courgettes in courgetti-slierten en wok deze 3-4 minuten in een pan. Voeg er vervolgens 2 eetlepels groene pesto en het sap van een halve citroen aan toe.
- Maak een dun papje van olijfolie en Za’atar kruiden. Strijk de kabeljauw hier dun mee in en bak deze vervolgens 6-8 minuten in een pan.
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge pan tot ze lichtbruin zijn en strooi ze vervolgens over de courgetti.
- Eet smakelijk!
Voeg nog een salade toe om de aanbevolen 250 gram groente per dag te bereiken. (Van groente kunnen we immers nooit te veel eten!) Je kunt natuurlijk ook gedurende de dag al extra groenten eten, of neem een salade bij de lunch om aan je minimale dagelijkse portie van 250 gram groenten te komen.







