Salade caprese
20 juli 2020
Chimichurri saus
4 augustus 2020

Recept van de week

Watermeloen met munt, feta, zwarte olijven en gemarineerde rode ui

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 watermeloen
  • 200 gram fetakaas
  • 1 rode ui
  • Sap van 1 citroen
  • 20 zwarte olijven
  • Verse munt (paar takjes)
  • Olijfolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Pel de ui en halveer deze. Snijd de rode ui in hele dunne plakjes.
  • Pers de citroen uit en marineer de gesneden ui met het citroensap voor minimaal 20 minuten in een bakje.
  • Schil de watermeloen en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Verkruimel de fetakaas.
  • Snijd de zwarte olijven in ringetjes.
  • Haal de blaadjes van de verse munt en snijd deze in dunne reepjes.
  • Leg de watermeloenblokjes op een ronde schaal.
  • Strooi de verkruimelde fetakaas over de meloen.
  • Verdeel de zwarte olijven en de gemarineerde rode ui erover.
  • Garneer als laatste met de munt en besprenkel met wat olijfolie.

Tip: Heerlijk als bijgerecht bij de barbecue, zeker in combinatie met andere salades zoals een ‘rode bieten salade’ of ‘caprese’ salade.