Salade kip cajun
14 augustus 2018
Salade met kip en guacamole
11 september 2018

Recept van de week

Andijviestamppot

Ingrediënten (voor 4-5 personen)

  • 800 gram gesneden andijvie
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram (biologische) spekjes
  • 4-8 eitjes (naar keuze)
  • Boter
  • Eventueel: een scheutje melk (haver- of amandel-)

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de spekjes op hoog vuur. Wok vervolgens de andijvie er kort mee.
  • Giet de aardappelen af en stamp de andijvie en spekjes erdoor.
  • Voeg eventueel een scheutje (haver- of amandel-)melk en/of een klontje boter toe voor een wat romigere smaak.
  • Verdeel over 4-5 borden en serveer 1 of 2 gekookte eitjes er los bij.