Ingrediënten (4 personen)
- 350 gram kipfilet, in blokjes
- 225 gram 100% pindakaas
- 3 eetlepels ketjap manis (eventueel zoutarm)
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 125 gram taugé
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel chilipeper
- 1 theelepel gemberpoeder
- peper en zout
- 200 ml kokend water
- 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
- boter of olie
- 600 gram boontjes (of andere verse of diepvriesgroente naar keuze)
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de boter of olie in een hapjespan. Fruit daarin de gesnipperde ui, fijngesneden knoflook, kerriepoeder en gemberpoeder aan. Bak vervolgens de blokjes kipfilet rondom bruin.
- Voeg de paprika en de tomatenpuree toe en roer goed om. Breng de kip nu op smaak met de chilipeper en de ketjap manis. Roer tot slot de taugé erdoor.
- Voeg als laatste de pindakaas toe en schenk al roerend het kokende water erbij tot een gladde pindasaus ontstaat.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Serveer dit heerlijke Chicken Tonight Saté gerecht met de rijst en boontjes.
- Eet smakelijk!
Bron: www.lifesabout.nl







