Een heerlijke soep, boordevol vitaminen en mineralen. Een perfecte maaltijd voor het herfstweer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 courgettes
- 100 gram rucola
- 2 natriumarme bouillonblokjes
- 1 liter water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel (olijf)olie
- Eventueel een scheutje melk
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Breng 1 liter water aan de kook in een pan en voeg de bouillonblokjes toe.
- Snipper de ui en knoflook en snijd de courgette in kleine stukjes.
- Verhit de (olijf)olie in een andere pan (soeppan) en fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg na een paar minuten de gesneden courgettestukjes toe en bak deze 3-5 minuten.
- Voeg het kokende water met bouillon toe aan de soeppan. Voeg vervolgens de rucola toe en laat het geheel 10-15 minuten koken.
- Pureer het geheel met een staafmixer glad en voeg naar behoefte een scheut melk toe.
- Smullen maar!
Tip
- Vervang de rucola door 100 gram verse spinazie of broccoli. Kook de broccoli in 10 minuten gaar en gebruik het kookvocht voor de soep voor het behoud van vitaminen en mineralen.






