Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 aubergines (biologisch)
- 1 teentje knoflook
- 4 handjes verse spinazie
- 1 chilipeper
- 2 bosuien
- 150 gram gehakt
- 2 theelepels picadillo kruiden (Jonnie Boer)
- 1 blik tomatenblokjes (biologisch)
- Olijfolie
- Geraspte kaas (kan ook weggelaten worden, eventueel later te garneren met sesamzaadjes)
- Optioneel: zilvervliesrijst, volkoren basmatirijst of bloemkoolrijst
Bereidingstijd: circa 20 minuten voorbereidingstijd en 30 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Hol de aubergines uit, voeg wat olijfolie toe aan de binnenkant en zet ze 30 minuten in de oven op 180 graden Celsius (zodat de aubergines gaar worden).
- Snijd de knoflook en bosuien fijn.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook en bosuien kort.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met de kruiden en de spinazie.
- Laat het geheel rustig sudderen tot de spinazie geslonken is en de smaken goed zijn ingetrokken.
- Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Maak af met geraspte kaas (dit kan ook weggelaten worden; garneer dan eventueel later met sesamzaadjes).
- Zet het geheel 10-15 minuten terug in de oven, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Tip: Maak een extra portie, zodat je de volgende dag bijvoorbeeld een paprika, courgette of aubergine kunt vullen met dit smaakvolle mengsel.







