Zelfgemaakte spaghettisaus
22 juni 2021
Quinoa salade
13 september 2021

Recept van de week

Gevulde aubergine

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 aubergines (biologisch)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 handjes verse spinazie
  • 1 chilipeper
  • 2 bosuien
  • 150 gram gehakt
  • 2 theelepels picadillo kruiden (Jonnie Boer)
  • 1 blik tomatenblokjes (biologisch)
  • Olijfolie
  • Geraspte kaas (kan ook weggelaten worden, eventueel later te garneren met sesamzaadjes)
  • Optioneel: zilvervliesrijst, volkoren basmatirijst of bloemkoolrijst

Bereidingstijd: circa 20 minuten voorbereidingstijd en 30 minuten oventijd

Bereidingswijze

  • Hol de aubergines uit, voeg wat olijfolie toe aan de binnenkant en zet ze 30 minuten in de oven op 180 graden Celsius (zodat de aubergines gaar worden).
  • Snijd de knoflook en bosuien fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook en bosuien kort.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met de kruiden en de spinazie.
  • Laat het geheel rustig sudderen tot de spinazie geslonken is en de smaken goed zijn ingetrokken.
  • Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Maak af met geraspte kaas (dit kan ook weggelaten worden; garneer dan eventueel later met sesamzaadjes).
  • Zet het geheel 10-15 minuten terug in de oven, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.

Tip: Maak een extra portie, zodat je de volgende dag bijvoorbeeld een paprika, courgette of aubergine kunt vullen met dit smaakvolle mengsel.