Bietensalade
30 juli 2019
Wortel- Paprikasoep
6 september 2019

Recept van de week

Griekse salade

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 200 gram feta
  • 8 eetlepels olijven
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • peper en zout
  • optioneel: 1 eetlepel van elk van de volgende verse of gedroogde kruiden: dille, bieslook, peterselie

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in fijne blokjes. Snijd de komkommer in kleine stukjes.
  • Snijd de tomaten doormidden en verwijder het harde gedeelte. Snijd ze daarna ook in kleine stukjes. Pel de ui en snijd deze in ringen.
  • Doe alle groenten in een slakom en verkruimel de feta erboven.
  • Bestrooi de salade met de olijven.
  • Meng de olijfolie en de azijn door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en voeg er vervolgens de kruiden door om de dressing te vormen.
  • Voeg de dressing toe aan de groenten en feta, en meng alles goed door elkaar.

Heerlijk als lunch of als bijgerecht!