Ingrediënten (3-4 personen)
- 2 puntpaprika’s
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 200 gram feta
- 8 eetlepels olijven
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- peper en zout
- optioneel: 1 eetlepel van elk van de volgende verse of gedroogde kruiden: dille, bieslook, peterselie
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in fijne blokjes. Snijd de komkommer in kleine stukjes.
- Snijd de tomaten doormidden en verwijder het harde gedeelte. Snijd ze daarna ook in kleine stukjes. Pel de ui en snijd deze in ringen.
- Doe alle groenten in een slakom en verkruimel de feta erboven.
- Bestrooi de salade met de olijven.
- Meng de olijfolie en de azijn door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en voeg er vervolgens de kruiden door om de dressing te vormen.
- Voeg de dressing toe aan de groenten en feta, en meng alles goed door elkaar.
Heerlijk als lunch of als bijgerecht!







