Ingrediënten (2 personen)
- 1 rode paprika
- 1/2 avocado
- 8 eetlepels bulgur
- 8 eetlepels linzen (een nacht laten weken of neem de kant-en-klare zak van HAK)
- 100 gram wortelen
- 50 gram komkommer
- 50 gram ijsbergsla
- 1 blikje (160 gram) tonijn op waterbasis
- Handje walnoten
- Handje sesamzaadjes
- Scheutje olijfolie
- Peper
(Deze groenten bowl kun je natuurlijk ook bereiden met andere groenten, peulvruchten of rijst die je thuis hebt liggen).
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Breng de bulgur aan de kook en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de linzen (peulvruchten) weken of uitlekken uit de verpakking van HAK.
- Laat de tonijn uit blik ook goed uitlekken.
- Maak alle groenten schoon en snijd ze in blokjes en/of reepjes.
- Serveer alle ingrediënten op 2 borden, mooi gesorteerd op kleur, en strooi er wat walnoten en sesamzaadjes overheen.
- Voeg als laatste een scheutje olijfolie en wat peper eraan toe.
- Eet smakelijk!







