skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (6 personen)

  • 1 oranje pompoen van ongeveer 1,5 kg
  • 3 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 afgestreken eetlepel gemalen korinader(zaad)
  • 3 cm verse gember
  • 1 volle eetlepel gemalen komijn
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 afgestreken eetlepel curcuma
  • 1 pakje van 200 ml kokosmelk
  • Water
  • Flinke scheut olijfolie
  • 2 bouillonblokjes
  • evt. zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Schil de schil van de pompoen en haal de pitten eruit. Snijd er blokjes van.
  • Snijd de ui en knoflook fijn
  • Doe de olijfolie in de de pan en bak de ui en knoflook zachtjes aan
  • Als de knoflook en ui glazig zijn voeg dan de kruiden toe.
  • Voeg vervolgens het water, bouillon en pompoenblokjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken
  • Voeg er op het laatst de kokosmelk aan toe.
  • Is de soep te dik? Voeg extra water toe.
  • Eet smakelijk!

 

×Close search
Zoeken