skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram zoete aardappel (of vervang de zoete aardappel door pompoen of een kleinere portie als je het gerecht met minder koolhydraten wilt maken)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden (gedroogd)
  • ½ courgetten
  • 1 rode ui
  • 200 gram tomaten
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • Verse bieslook
  • Zout, peper
  • Citroensap

Bereidingstijd: 45 minuten (waarvan 30 min oventijd)

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Hak de knoflook fijn en meng deze met de zoete aardappel, 1 eetlepel olijfolie, Provençaalse kruiden en wat peper. Verdeel het over de met bakpapier beklede bakplaat en bak het 15min.
  • Halveer vervolgende de courgette en snijd in dunne plakken. Snijd eveneens de uien en tomaten in dunne plakken.
  • Bestrooi de vis met kruiden naar keuze (bijvoorbeeld de Provençaalse kruiden of gebruik viskruiden.
  • Schep de aardappelen 15min na bakken om en schuif ze naar 1 kant van de bakplaat. Leg de vis, courgette, tomaten en ui aan de andere kant van de bakplaat. Besprenkel de groenten en de vis met 1 eetlepel olijfolie en wat peper. Bak nog 15min in de oven.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Besprenkel de vis naar eigen smaak met citroen en serveer met de bieslook.

×Close search
Zoeken