Chimichurri saus
4 augustus 2020
Kabeljauw met paprikasaus op tuinerwtenpuree
25 augustus 2020

Recept van de week

Koolsalade

Ingrediënten (voor 6-8 personen)

  • 0,5 rode kool (kant-en-klaar gesneden zakken zijn ook te koop)
  • 0,5 witte kool (idem)
  • 70 gram pompoenpitten
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 handje muntblaadjes

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de kool in fijne reepjes (of koop de kant-en-klaar gesneden rode en witte kool).
  • Snijd de muntblaadjes fijn en voeg deze samen in een kom met de rode en witte kool.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  • Maak de pompoenpitten even warm in een pan (let op dat ze niet verbranden!).
  • Voeg vlak voor het opdienen de dressing en pompoenpitten toe aan de witte en rode kool met rozijnen.
  • Heerlijk te combineren met meerdere salades en een stukje onbewerkt vlees, vis of kip van de BBQ. Denk aan een biefstukje, zalmpakketje, kippenbout, etc.
  • Eet smakelijk!

PS. Dit zal het laatste BBQ-recept zijn. Vanaf volgende week volgen weer warme maaltijden, soepen, salades, verschillende soorten broden en nog veel meer als ‘recept van de week’. Dit zal weer één keer per twee weken verstuurd worden.