Ingrediënten (3-4 personen)
- 1 oranje pompoen
- 1 zak (300 gram) voorgesneden boerenkool
- 125 gram spekjes
- Klontje boter
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- Peper en zout
- Kruiden: eventueel paprika- en cayennepoeder
- Lekker voor erbij: 3-4 (biologische) runderhamburgers
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd deze in blokjes.
- Voeg een klein beetje water toe aan de pan met de pompoen en laat de pompoen 10 minuten koken.
- Snijd de ui en knoflook fijn. Bak de spekjes in een pan. Voeg daarna de fijngesneden ui en knoflook toe en bak ze kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk de boerenkool toe en laat deze slinken.
- Zodra de pompoen gaar is, giet het water af en stamp de pompoen fijn. Voeg vervolgens het boerenkoolmengsel met spekjes toe en roer alles goed door elkaar.
- Voor een smeuïge smaak voeg je een klontje boter toe en breng je het geheel op smaak met de kruiden, peper en zout.







