Omelet met spinazie en champignons
12 oktober 2017
Herfstsalade met Pompoen en Rode biet!
2 november 2017

Recept van de week

Pompoen paprika soep

Ingrediënten (voor ca. 6 personen)

  • 1 (grote) oranje pompoen
  • 3 paprika’s (oranje of rood)
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes (natriumarm)
  • Peper
  • Garnering: peterselie

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Zet een pan water aan de kook.
  • Snijd de pompoen, paprika’s, uien en knoflook in kleine stukjes en voeg toe aan het water.
  • Voeg de bouillonblokjes toe en breng alles weer aan de kook.
  • Laat het geheel 20 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep daarna met een staafmixer. Voeg er nog wat peper aan toe.
  • Is de soep te dik? Voeg dan naar wens nog wat water toe en eventueel 1 bouillonblokje.
  • Serveer de soep gegarneerd met fijngesneden peterselie.