Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bosje bleekselderij (bio)
- 1/4 stuk knolselderij (bio)
- Olijfolie of kokosolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 bouillonblokjes
- 100 gram makreel
- Water
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Was alle groenten.
- Snijd de ui, bleekselderij en knolselderij fijn.
- Verhit de olie in een pan en laat de groenten hierin smoren. Voeg vervolgens de knoflook toe.
- Nadat je de groenten 5 minuten licht hebt laten smoren, voeg je het water en de bouillonblokjes toe.
- Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
- Verdeel de makreel over 4 borden.
- Pureer de soep en verdeel deze over de 4 borden.
- Smakelijk!
Deze soep is heerlijk als lunch! Voeg er bijvoorbeeld 2 glutenvrije of volkoren crackers aan toe, belegd met 100% pindakaas en banaan, eventueel met een gekookt ei ernaast.
PS: Het recept van de week lag even op een lager pitje, omdat Eline een opleiding van Hormoon Community Nederland heeft afgerond. Ze is nu gespecialiseerd in voeding en hormonen!
Vanaf nu verschijnt er weer elke twee weken een nieuw recept!







