Volkoren penne met zelfgemaakte pastasaus
11 december 2018
Tomaten paprika soep
2 januari 2019

Recept van de week

Stevige preisoep

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 uien
  • 3 preien
  • 2 aardappelen
  • 1-2 visbouillonblokjes
  • 1,5 liter water
  • 50-100 gram gerookte zalm in reepjes
  • 2 eetlepels peterselie
  • Olijfolie of boter
  • Peper

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Verhit in een soeppan de olijfolie of boter. Fruit de ui en prei gedurende 4 minuten aan.
  • Schep de aardappelen erdoor en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg 1,5 liter water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep van het vuur met een staafmixer. Breng op smaak met peper.
  • Schep de soep in 4 diepe borden, verdeel er de gerookte zalmreepjes over en bestrooi met de peterselie.