Ingrediënten (4 personen)
- 2 uien
- 3 preien
- 2 aardappelen
- 1-2 visbouillonblokjes
- 1,5 liter water
- 50-100 gram gerookte zalm in reepjes
- 2 eetlepels peterselie
- Olijfolie of boter
- Peper
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Verhit in een soeppan de olijfolie of boter. Fruit de ui en prei gedurende 4 minuten aan.
- Schep de aardappelen erdoor en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg 1,5 liter water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep van het vuur met een staafmixer. Breng op smaak met peper.
- Schep de soep in 4 diepe borden, verdeel er de gerookte zalmreepjes over en bestrooi met de peterselie.







