Stevige preisoep
18 december 2018
Nasi met bloemkool rijst
8 januari 2019

Recept van de week

Tomaten paprika soep

Ingrediënten (4-5 personen)

  • 6-7 tomaten
  • 2 paprika’s
  • Water (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben)
  • 1 grote rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel biologische bouillon zonder gist (verkrijgbaar in de natuurwinkel) of 2 bouillonblokjes
  • Boter of olie (om te bakken)
  • Verse of gedroogde kruiden: bijvoorbeeld verse basilicum, peterselie en bieslook

Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de rode ui en knoflook fijn. Verhit olie of boter in de pan en fruit de rode ui en knoflook aan.
  • Voeg er vervolgens water aan toe, samen met de bouillonblokjes (of de 1 eetlepel biologische bouillon).
  • Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de pan.
  • Knip of hak wat verse kruiden fijn en voeg deze ook toe aan de soep.
  • Laat het geheel ongeveer 20 minuten heel zachtjes koken.
  • Pureer het geheel met een staafmixer totdat een gladde soep ontstaat.
  • Deze soep is ook heerlijk als lunch!