Ingrediënten (4-5 personen)
- 6-7 tomaten
- 2 paprika’s
- Water (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben)
- 1 grote rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel biologische bouillon zonder gist (verkrijgbaar in de natuurwinkel) of 2 bouillonblokjes
- Boter of olie (om te bakken)
- Verse of gedroogde kruiden: bijvoorbeeld verse basilicum, peterselie en bieslook
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de rode ui en knoflook fijn. Verhit olie of boter in de pan en fruit de rode ui en knoflook aan.
- Voeg er vervolgens water aan toe, samen met de bouillonblokjes (of de 1 eetlepel biologische bouillon).
- Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de pan.
- Knip of hak wat verse kruiden fijn en voeg deze ook toe aan de soep.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten heel zachtjes koken.
- Pureer het geheel met een staafmixer totdat een gladde soep ontstaat.
- Deze soep is ook heerlijk als lunch!







