Ingrediënten (2 personen)
- 300 gram zoete aardappel
- 400 gram kikkererwten (1 blik)
- 1 rode ui
- 1 courgette of aubergine
- 1 paprika
- Olijfolie
- Kruiden: 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel komijn
- Verse peterselie
- Citroen
Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd en 25 min. oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Spoel de kikkererwten goed schoon en laat ze uitlekken.
- (Eventueel de zoete aardappel schillen) en was deze goed. Snijd in grove stukken. Doe dit ook met de ui, courgette (of aubergine) en paprika.
- Neem een grote kom en doe hier de kikkererwten, zoete aardappel, ui, courgette/aubergine en paprika in. Verdeel de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en komijn eroverheen en meng het geheel goed.
- Bekleed een ovenschaal of -plaat met bakpapier en verdeel het mengsel erover. Laat het vervolgens 25 minuten in de oven staan.
- Serveer tot slot met verse peterselie, citroensap en eventueel nog wat extra olijfolie.
Inspiratie: Leuke recepten







