Kip kerrie
26 oktober 2021
Wortel kokossoep
23 november 2021

Recept van de week

Vegetarische moussaka

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 aubergines
  • 400 gram tomaten
  • 4 kleine sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • 280 ml Griekse yoghurt
  • snufje zout
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 125 gram kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de aubergines en tomaten in plakken, en de sjalotjes in ringen.
  • Hak de knoflook fijn en hak de platte peterselie fijn.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergineplakken om en om goudbruin.
  • Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en fruit de sjalotjes en knoflook, samen met de platte peterselie.
  • Voor het yoghurtsausje meng je de eieren en de Griekse yoghurt met zout en peper.
  • Leg om en om een laagje gebakken aubergines, plakken tomaat en het ui-knoflookmengsel in een ovenschaal. Eindig met een laag aubergines.
  • Schenk het yoghurtsausje erover en rasp de kaas erover. Bak de moussaka in de oven 20-25 minuten totdat deze goudbruin is.