Kip kerrie
26 oktober 2021Wortel kokossoep
23 november 2021Ingrediënten (2 personen)
- 2 aubergines
- 400 gram tomaten
- 4 kleine sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje platte peterselie
- olijfolie
- 2 eieren
- 280 ml Griekse yoghurt
- snufje zout
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 125 gram kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de aubergines en tomaten in plakken, en de sjalotjes in ringen.
- Hak de knoflook fijn en hak de platte peterselie fijn.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergineplakken om en om goudbruin.
- Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en fruit de sjalotjes en knoflook, samen met de platte peterselie.
- Voor het yoghurtsausje meng je de eieren en de Griekse yoghurt met zout en peper.
- Leg om en om een laagje gebakken aubergines, plakken tomaat en het ui-knoflookmengsel in een ovenschaal. Eindig met een laag aubergines.
- Schenk het yoghurtsausje erover en rasp de kaas erover. Bak de moussaka in de oven 20-25 minuten totdat deze goudbruin is.
25 mei 2017
Published by admin at 25 mei 2017 21 september 2017
Published by admin at 21 september 2017 14 oktober 2016
Published by admin at 14 oktober 2016 5 mei 2017
Published by admin at 5 mei 2017