Kidneybonen tonijn salade
16 september 2016
Courgette rucala soep
14 oktober 2016

Recept van de week

Verschillende dips/salades

Tzatziki

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 komkommer
  • dille
  • peper

Bereidingswijze

  • Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven een kom uit.
  • Voeg de yoghurt, het citroensap, de olijfolie en peper toe.
  • Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
  • Maak het mengsel op smaak met dille en eventueel wat peper.

Tonijnsalade

Ingrediënten

  • 150 gram tonijn uit blik (op waterbasis)
  • 75 gram appel, in kleine blokjes
  • 1 1/2 eetlepel kappertjes
  • 1 1/2 eetlepel mayonaise (let op: geen frietsaus)
  • 1 1/2 eetlepel yoghurt
  • peper

Bereidingswijze

  • Laat de tonijn uit blik uitlekken en pluk de tonijn uit elkaar.
  • Meng de overige ingrediënten met elkaar en voeg de uitgeplukte tonijn toe. Breng vervolgens op smaak met peper.
  • De tonijnsalade is in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar.

Eiersalade

Ingrediënten

  • 4 eieren, gekookt en fijngesneden
  • 2 eetlepels mayonaise (let op: geen frietsaus)
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 1/2 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 2 theelepels kerrie
  • peper

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper.
  • De eiersalade is in de koelkast ongeveer drie dagen houdbaar.

Tips

  • Lekker op een boterham, toast of als groentedip (worteltjes, bloemkool, paprika, komkommer etc.).