Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 watermeloen
- 200 gram fetakaas
- 1 rode ui
- Sap van 1 citroen
- 20 zwarte olijven
- Verse munt (paar takjes)
- Olijfolie
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Pel de ui en halveer deze. Snijd de rode ui in hele dunne plakjes.
- Pers de citroen uit en marineer de gesneden ui met het citroensap voor minimaal 20 minuten in een bakje.
- Schil de watermeloen en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Verkruimel de fetakaas.
- Snijd de zwarte olijven in ringetjes.
- Haal de blaadjes van de verse munt en snijd deze in dunne reepjes.
- Leg de watermeloenblokjes op een ronde schaal.
- Strooi de verkruimelde fetakaas over de meloen.
- Verdeel de zwarte olijven en de gemarineerde rode ui erover.
- Garneer als laatste met de munt en besprenkel met wat olijfolie.
Tip: Heerlijk als bijgerecht bij de barbecue, zeker in combinatie met andere salades zoals een ‘rode bieten salade’ of ‘caprese’ salade.







