Zalm en mosterdsalade
28 april 2020
Aubergine uit de oven
8 juni 2020

Recept van de week

Gebakken kip met broccoli

Ingrediënten (2 personen)

  • 500 gram kip(penboutjes) (biologisch)
  • 1 sinaasappel (sap en rasp)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel cayennepeper

Broccoli

  • 1 stronk broccoli (circa 500 gram)
  • 40 ml mayonaise
  • Gedroogde dille
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereidingstijd: 35 minuten

Bereidingswijze

  • Mix het sinaasappelsap en de rasp met de olijfolie en de kruiden in een kom.
  • Doe wat olijfolie in een pan en plaats de kippenboutjes erin.
  • Giet de marinade erbij en laat de kip circa 45 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze een paar minuten in kokend water. Ze moeten zachter worden, maar niet van kleur of vorm veranderen.
  • Giet de broccoli af.
  • Meng de mayonaise, dille, zout en peper en voeg dit mengsel toe aan de broccoli.
  • Serveer de broccoli samen met de gebakken kip.

Ik heb zelf nog zoete aardappelfrietjes gemaakt. (Snijd de zoete aardappel in frietjesvorm, leg deze in een ovenschaal, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met paprikakruiden. Bak ze vervolgens 35 minuten in de oven.)