Yoghurt, appel ontbijt
11 mei 2017
Zomerse Linzensoep
9 juni 2017

Recept van de week

Asperges met garnalen- Lekker en gezond!

Ingrediënten (2 personen)

  • 10 witte geschilde asperges
  • 100 gram garnalen
  • Gemengde sla (of een andere soort)
  • Halve komkommer
  • Cherrytomaten
  • 1 bosui
  • Handje geroosterde pijnboompitten

Voor de dressing

  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 theelepel (fijne) mosterd
  • Peper en een beetje zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze

  • Breng een pan met water aan de kook en voeg de geschilde asperges toe en kook ze circa 5 minuten.
  • Zet een koekenpan of grillpan op het vuur (ik gebruikte een koekenpan) en bak vervolgens de asperges en garnalen enkele minuten. Breng op smaak met peper en zout. Op deze manier krijgen de asperges een lichte bite.
  • Maak ondertussen de borden op met sla en snijd de cherrytomaten, komkommer en bosui in kleine stukjes. Leg vervolgens de asperges en garnalen boven op de sla, komkommer en tomaten en maak af met bosui en geroosterde pijnboompitten.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en serveer deze naast de salade.