Ingrediënten (2-3 personen):
- 500 g verse witte asperges (geschild)
- 2-3 hardgekookte eieren
- 4 plakjes ham
- Eventueel: geraspte kaas
Voor de vinaigrette:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten (indien de asperges al geschild zijn)
Bereidingswijze
- Breng een grote pan water aan de kook.
- Kook de eieren in water tot de gewenste gaarheid (bij voorkeur hardgekookt). Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in parten.
- Schil de asperges rondom goed schoon met een dunschiller (of koop ze reeds geschild).
- Leg de geschilde asperges voorzichtig in de pan met kokend water, zet het vuur lager en kook ze in ongeveer 8-10 minuten gaar (de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges).
- Meng ondertussen voor de vinaigrette alle ingrediënten goed door elkaar en zet even apart.
- Snijd de ham in stukjes of reepjes.
- Haal de gare asperges voorzichtig uit het water en leg ze op een mooi serveerbord. Serveer ze direct met de gesneden eieren en ham.
- Schenk als laatste de bereide vinaigrette royaal over de asperges.
- Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over voor extra smaak.







