Gemarineerde kip met pesto uit de oven
27 april 2017
Yoghurt, appel ontbijt
11 mei 2017

Recept van de week

Asperges met mosterd/mayo vinaigrette

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 500 g verse witte asperges (geschild)
  • 2-3 hardgekookte eieren
  • 4 plakjes ham
  • Eventueel: geraspte kaas

Voor de vinaigrette:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten (indien de asperges al geschild zijn)

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan water aan de kook.
  • Kook de eieren in water tot de gewenste gaarheid (bij voorkeur hardgekookt). Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in parten.
  • Schil de asperges rondom goed schoon met een dunschiller (of koop ze reeds geschild).
  • Leg de geschilde asperges voorzichtig in de pan met kokend water, zet het vuur lager en kook ze in ongeveer 8-10 minuten gaar (de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges).
  • Meng ondertussen voor de vinaigrette alle ingrediënten goed door elkaar en zet even apart.
  • Snijd de ham in stukjes of reepjes.
  • Haal de gare asperges voorzichtig uit het water en leg ze op een mooi serveerbord. Serveer ze direct met de gesneden eieren en ham.
  • Schenk als laatste de bereide vinaigrette royaal over de asperges.
  • Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over voor extra smaak.