Ingrediënten (2-3 personen)
- 4 bieten
- 4 eieren
- 1 ui of 2 stengels bosui
- 1 appel
- 1 zakje veldsla (85 gram)
- dille
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- peper en zout
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de voorgekookte bieten in stukjes. Gebruik je ongekookte bieten? Snijd ze dan in tweeën, doe ze in een grote pan en voeg water toe tot ze net onderstaan. Kook de bieten in circa 20 minuten beetgaar.
- Kook de eieren tot ze middelhard zijn. Dompel ze daarna in koud water en laat ze afkoelen.
- Meng in een grote slakom de mayonaise met de olijfolie en azijn tot een smaakvolle dressing.
- Pel en snipper de ui en voeg deze toe aan de slakom met de dressing.
- Snijd de appel doormidden, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de appel en de in blokjes gesneden bieten toe aan de slakom.
- Roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de veldsla over de borden en schep de bietensalade erop.
- Pel de eieren, snijd ze in vieren en leg ze bovenop de bietensalade. Hak de dille grof en verdeel deze over de borden (of gebruik gedroogde dille).







