Print recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 blikken/ zakken kikkererwten
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 2 eetlepels verse gember, grof geraspt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml gekookt water
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 grote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 2 handen peterselie
  • peper
  • zout
  • boter
  • Stukje vlees, vis, kip of vegetarisch

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken
  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de kerrie, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf constant roeren om aanbakken te voorkomen
  • Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook
  • Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken
  • Voeg de kikkererwten toe laat de curry nog 2 minuutjes zachtjes koken (schut het kookvocht evt. verder af)
  • Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie.