Ingrediënten (5-6 personen)
- 2 grote gele courgettes
- 2 paprika’s (ik gebruikte een gele en oranje)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- +/- 1 liter water
- 2 groentebouillonblokjes (natriumarm)
- 2 theelepels groene pesto
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook en snijd de gele courgette en paprika’s in kleine stukjes.
- Verhit de (olijf)olie in de soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg na een paar minuten de gesneden courgettestukjes en paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg het water met de bouillonblokjes toe aan de ui, knoflook en gele courgette en laat het 10-15 minuten koken.
- Pureer het geheel met een staafmixer glad en voeg er 2 theelepels groene pesto aan toe.
- Is de soep wat te dik? Voeg er dan nog wat water aan toe.
- Eet smakelijk!







