Gevulde paprika’s
16 februari 2017
Courgetti met pesto en kip
9 maart 2017

Recept van de week

Gezonde nasi (& met satésaus)

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kipfilet
  • 1 paprika (of andere groenten, of een groentepakket naar keuze)
  • Gesneden nasi groenten (zakje 250 gram)
  • 50 gram wortel
  • 75 gram (diepvries) doperwten
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Een beetje olie of bakboter (om te bakken)

Voor de satésaus

  • 100 ml halfvolle melk
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 theelepel sambal

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes en marineer deze in de ketjap manis en de sambal.
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de ui, knoflook, de wortel en de paprika in stukjes.
  • Doe een beetje olie of bakboter in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kipfilet, de ui en de knoflook even aan.
  • Als de kip halfgaar is, doe je de wortel en de paprika erbij.
  • Na ongeveer 2 minuten kunnen de nasi groenten en doperwten erbij.
  • Giet tot slot de rijst af en voeg deze toe aan het groentemengsel en roer alles goed door elkaar. Eventueel kun je nog wat ketjap manis, sambal of kruiden naar keuze toevoegen.

Satésaus

  • Verwarm 100 ml halfvolle melk in een pan en doe hier 4 eetlepels pindakaas bij.
  • Roer het door de melk en voeg een eetlepel ketjap manis en een halve theelepel sambal toe.
  • Verwarm nog even door en klaar is je pindasaus.