Broccolistamppot met pesto en kip
21 oktober 2016
Courgette lasagne
4 november 2016

Recept van de week

Kabeljauw bruschetta

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de vis:

  • 600 gram (verse) kabeljauwfilet
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 handvol volkoren beschuit, verkruimeld

Voor de bruschetta:

  • 2 grote tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels verse of gedroogde peterselie en koriander
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding en 18 minuten oventijd

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Sprenkel wat olijfolie over beide kanten van de kabeljauwfilets.
  • Haal de filets door de verkruimelde beschuit, zodat beide kanten goed bedekt zijn. Leg de vis vervolgens in een ovenschaal.
  • Bak de vis in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.
  • Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Meng ze met het citroensap, peterselie, koriander, de fijngeperste knoflook, de olijfolie en peper.
  • Haal de vis uit de oven. Verdeel het bruschettamengsel over de kabeljauwfilets. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog eens 8 minuten, totdat de vis gaar is en het mengsel licht verwarmd is.

Tip:

Lekker met sperziebonen of broccoli en zilvervliesrijst, of een frisse salade.

Bron: Smulweb (variatie)