Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de vis:
- 600 gram (verse) kabeljauwfilet
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 1 handvol volkoren beschuit, verkruimeld
Voor de bruschetta:
- 2 grote tomaten
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels verse of gedroogde peterselie en koriander
- 2 teentjes knoflook, fijngeperst
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding en 18 minuten oventijd
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Sprenkel wat olijfolie over beide kanten van de kabeljauwfilets.
- Haal de filets door de verkruimelde beschuit, zodat beide kanten goed bedekt zijn. Leg de vis vervolgens in een ovenschaal.
- Bak de vis in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.
- Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Meng ze met het citroensap, peterselie, koriander, de fijngeperste knoflook, de olijfolie en peper.
- Haal de vis uit de oven. Verdeel het bruschettamengsel over de kabeljauwfilets. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog eens 8 minuten, totdat de vis gaar is en het mengsel licht verwarmd is.
Tip:
Lekker met sperziebonen of broccoli en zilvervliesrijst, of een frisse salade.
Bron: Smulweb (variatie)






