Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 2 bouillonblokjes (eventueel van een reformzaak)
- Water (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben)
- Een flinke scheut olijfolie of boter
Topping
- 1 appel
- 1 eetlepel walnoten
- Verse kruiden
- Een flinke scheut olijfolie
- 1 handje gesneden knolselderij
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de knolselderij in kleine stukjes. Houd een handje apart voor de topping.
- Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie of boter in een pan. Voeg hier de ui en knoflook aan toe en laat even pruttelen tot ze zacht zijn.
- Voeg vervolgens de overige knolselderij, de bouillonblokjes en het water eraan toe. Breng aan de kook en laat de soep zachtjes gaar koken.
- Maak intussen de topping: snijd de appel in kleine stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een aparte pan en voeg daar de appel, de walnoten, de verse kruiden en het apart gehouden handje knolselderij aan toe. Bak kort totdat de appel licht zacht is en de walnoten licht geroosterd.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een glad geheel.
- Maak de soep af met de bereide topping van appel, walnoten en verse kruiden.
- Deze heerlijke soep is perfect voor de lunch, als tussendoortje en/of voor het diner. Eet smakelijk!







