Dit heerlijke koolhydraatarme brood, geïnspireerd op het boek van Yvonne Lemmers, is verrassend vullend en heerlijk om zelf te maken.
Ingrediënten (voor 10-12 sneetjes)
- 5 eieren
- 150 gram Griekse yoghurt
- 5 eetlepels olijfolie
- 60 gram lijnzaad
- 60 gram tarwezemelen
- 40 gram gehakte walnoten
- 40 gram pitten en zaden (bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten)
- 15 gram bakpoeder
- mespunt Jozo zout
- 15 gram psyllium-inuline
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding en 60 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Mix de eieren, de Griekse yoghurt en de olijfolie tot een glad mengsel.
- Roer de lijnzaad, de zemelen, de walnoten, de pitten en zaden, het bakpoeder, het zout en de psyllium-inuline er met een spatel of roerlepel goed doorheen.
- Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe.
- Bak het brood in een bakvorm 60 minuten in de oven tot het mooi goudbruin van kleur is.
- Laat afkoelen op een rooster.
Bron: Yvonne Lemmers (GOK-diëtiste)







