Herfstsalade met Pompoen en Rode biet!
2 november 2017
Wortel- paprikasoep
23 november 2017

Recept van de week

Voedzaam vezelbrood

Dit heerlijke koolhydraatarme brood, geïnspireerd op het boek van Yvonne Lemmers, is verrassend vullend en heerlijk om zelf te maken.

Ingrediënten (voor 10-12 sneetjes)

  • 5 eieren
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 60 gram lijnzaad
  • 60 gram tarwezemelen
  • 40 gram gehakte walnoten
  • 40 gram pitten en zaden (bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten)
  • 15 gram bakpoeder
  • mespunt Jozo zout
  • 15 gram psyllium-inuline

Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding en 60 minuten oventijd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Mix de eieren, de Griekse yoghurt en de olijfolie tot een glad mengsel.
  • Roer de lijnzaad, de zemelen, de walnoten, de pitten en zaden, het bakpoeder, het zout en de psyllium-inuline er met een spatel of roerlepel goed doorheen.
  • Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe.
  • Bak het brood in een bakvorm 60 minuten in de oven tot het mooi goudbruin van kleur is.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Bron: Yvonne Lemmers (GOK-diëtiste)