Ingrediënten (+/- 10 Crackers)
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram pompoenpitten
- 30 gram lijnzaad
- 50 gram sesamzaad
- 3 eetlepels chiazaad
- 2 dl water
- 1 theelepel zout
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding plus 50 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng in een kom alle ingrediënten. Laat het mengsel 10-15 minuten staan, totdat het een dikke, kneedbare massa is geworden.
- Rol het mengsel zo dun mogelijk uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat er geen gaten in het mengsel zitten.
- Zet de crackers 1 uur in de oven en controleer ze elk kwartier. Als ze ongelijk kleuren, draai ze dan een halve slag.
- Doorgaans zijn de crackers na 50 minuten klaar. Als ze lichtbruin en knapperig zijn, kun je ze uit de oven halen. Laat ze volledig afkoelen.
- Breek de crackers na het volledig afkoelen in stukken en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten pot.
Lekker als tussendoortje of bij de lunch!







