Koude/ warme salade
23 juni 2017
BBQ 1
7 juli 2017

Recept van de week

Zadencrackers

Ingrediënten (+/- 10 Crackers)

  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 30 gram lijnzaad
  • 50 gram sesamzaad
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 2 dl water
  • 1 theelepel zout

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding plus 50 minuten oventijd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Meng in een kom alle ingrediënten. Laat het mengsel 10-15 minuten staan, totdat het een dikke, kneedbare massa is geworden.
  • Rol het mengsel zo dun mogelijk uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat er geen gaten in het mengsel zitten.
  • Zet de crackers 1 uur in de oven en controleer ze elk kwartier. Als ze ongelijk kleuren, draai ze dan een halve slag.
  • Doorgaans zijn de crackers na 50 minuten klaar. Als ze lichtbruin en knapperig zijn, kun je ze uit de oven halen. Laat ze volledig afkoelen.
  • Breek de crackers na het volledig afkoelen in stukken en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten pot.

Lekker als tussendoortje of bij de lunch!