Ingrediënten (4 personen)
- 4 portobello’s (te koop bij o.a. Jumbo)
- 12 snack tomaatjes
- 125 gram kastanje champignons
- 75 gram rucola sla
- 125 gram mozzarella (geitenkaas kan ook)
- Olijfolie
- 1-2 teentjes knoflook
- Peterselie
- Italiaanse kruiden
- Citroensap
- 1 theelepel honing
- Peper en zout
- Pijnboompitjes
- Geraspte kaas
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding en circa 20 minuten garen op de BBQ
Bereidingswijze
- Hak de knoflook, kastanje champignons en snack tomaatjes fijn.
- Laat de mozzarella uitlekken.
- Prak de uitgelekte mozzarella fijn, voeg de gehakte knoflook, champignons, tomaatjes en een scheutje olijfolie hieraan toe. Voeg vervolgens de peterselie, Italiaanse kruiden, citroensap, peper en zout toe.
- Verwijder het steeltje van de portobello’s en vul ze met het mengsel. Maak af met pijnboompitjes en geraspte kaas. Leg de gevulde portobello’s in een bakje van aluminiumfolie op de BBQ (de folie hoeft niet dicht). Gaar ze in ongeveer 20 minuten op de BBQ.
- Serveer de gevulde portobello’s op een bedje van rucola sla.
Tips
- De portobello’s kunnen ook goed gevuld worden met andere groenten en/of kruiden.
- Ook heerlijk uit de oven!







