skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Hormonen

Heb jij last van PCOS polycysteus ovarium syndroom, PMS, overgang, onregelmatige cyclus of endometriose en wil jij graag voeding en/ of suppletie advies? Dat kan. Eline heeft meerdere opleidingen gevolgd over voeding en hormonen waaronder de HBO vakopleiding hormoonspecialist bij HCN.
Ook bij het polycysteus ovarium syndroom (PCOS) kun je bij de diëtist terecht.

Wat is PCOS?

PCOS is een hormonale afwijking waarbij de eisprong (ovulatie) vaak uitblijft. Bij PCOS zijn de eicellen van de vrouw niet in staat te rijpen en blijven in de eierstokken achter en vormen met vocht gevulde blaasjes, cysten. PCOS schijnt vooral voor te komen bij vrouwen met overgewicht. Vrouwen die aanleg hebben voor PCOS, krijgen symptomen als ze dikker worden.
Kenmerken voor PCOS: dikker worden, acne, beharing op vreemde plaatsen, onregelmatige cyclus of uitblijven van menstruatie.

Een diëtist kan je helpen bij endometriose.

Vrouwen met endometriose kunnen baat hebben bij aanpassingen in hun voeding. Endometriose is weefsel dat lijkt op het baarmoederslijmvlies maar zit op de verkeerde plaats in het lichaam. Dit weefsel reageert mee op hormoonveranderingen. Door te zorgen voor een optimale voedingsstatus en in overleg suppletie kun je klachten verminderen.
Ook bij PMS kun je bij de diëtist terecht
Het premenstrueel syndroom is een verzamelnaam voor lichamelijke en emotionele klachten die je kunt ervaren in de periode voor je menstruatie. Voeding, leefstijladvies en in overleg suppletie advies kan mogelijk helpen bij het verminderen van deze klachten.
×Close search
Zoeken