skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Voedingsadvies bij Diabetes type 2 en prediabetes

Het komt de laatste tijd steeds vaker in de publiciteit: met behulp van voeding kan een diëtiste enorm van dienst zijn voor mensen met diabetes type 2 of prediabetes. Heb je prediabetes of diabetes type 2? En wil je je bloedsuikers verlagen? Meer energie? Minder buikomvang en medicatie afbouwen? Trek dan aan de bel! Door pure voeding, meer bewegen, ontspanning en slapen zetten we ‘leefstijl’ in als medicijn. Naast voeding, speelt dus ook beweging een rol. Mede doordat ik een goede samenwerking heb met Fysio Centrum Meijel en ook Fysio Ospel, is het ook mogelijk te sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Met intensieve begeleiding kunnen stabiele bloedsuikerwaarden worden bereikt

Ik  heb gemerkt dat door intensieve begeleiding bij diabetes type 2 er vaak mooie, stabiele bloedsuikerwaarden bereikt worden met minder of geen medicatie. Cliënten voelen zich hierdoor vaak fitter en energieker met minder (of geen) medicatie. Deze intensieve begeleiding gebeurt in samenwerking met praktijkondersteuners en huisartsen.

Werkzaam bij Keer diabetes2 Om

Naast de ervaring in de eigen praktijk met diabetes type 2 en leefstijl, werk ik ook voor het programma ‘Keer Diabetes2 Om’. Dit groepsprogramma richt zich op het omkeren van diabetes type 2 met behulp van leefstijl. Keer Diabetes2 Om zet voeding, beweging, ontspanning en slaap in als medicijn met als doel minder medicatie en gezondere bloedwaarden. Dit gebeurt in groepen van maximaal 20 personen. De deelnemers worden begeleid door een vast team van een ervaren praktijkondersteuner, diëtist, leefstijlcoach en kok met op de achtergrond een huisarts, internist en medisch fysioloog. Het team werkt samen met de huisarts van de deelnemers en praktijkondersteuners.

Na 12 maanden is 87 procent van de deelnemers geheel of gedeeltelijk omgekeerd van zijn diabetes type 2!

Wil je nog wat meer informatie, kijk dan op www.keerdiabetesom.nl

Koolhydraatarme voeding

Ik ben gespecialiseerd in het koolhydraatbeperkte/ -arm voedingspatroon bij onder andere prediabetes, diabetes type 2, overgewicht, obesitas, PCOS en metabool syndroom. Deze specialisatie heb ik bereikt door het volgen van verschillende scholingen over koolhydraatbeperkte voeding, zoals ‘Harriet Verkoelen’ en ‘Grip op Koolhydraten’ van Yvonne Lemmers. Hierbij vind ik het belangrijk om altijd naar jouw persoonlijke situatie te kijken. Het is niet de bedoeling zomaar alle koolhydraten weg te laten. De focus gaat uit naar minder snelle koolhydraten, maar altijd in goed overleg met jou.

×Close search
Zoeken