skip to Main Content
077-2340020 Meijel Beringe Panningen Ospel

Begeleiding bij Orthomoleculaire voeding

Met een orthomoleculaire voeding wordt voeding bedoeld waarin alle benodigde voedingsstoffen optimaal aanwezig zijn voor een goede gezondheid. Het is een zeer gevarieerde voeding met heel veel groente en fruit, en voldoende opname van eiwitten en vetten.

Er wordt bij een orthomoleculaire voeding dus niet, of zo min mogelijk, gebruik gemaakt van pakjes, zakjes en kant-en-klaar producten. Waarom is pure voeding zo belangrijk?
– Pure, onbewerkte voeding levert veel meer voedingsstoffen dan sterk bewerkte voeding. Pure, onbewerkte voeding voedt het lichaam in plaats van dat het alleen maar vult. We hebben voedingsstoffen nodig om de vele honderden processen in ons lichaam goed te kunnen laten verlopen.
– Bij frequent gebruik van bewerkte voeding heb je grote kans op tekorten in je lichaam. Tekorten kunnen aanleiding zijn voor vele ziektebeelden maar ook vage klachten, zoals hoofdpijn, futloosheid of vermoeidheid. Daarnaast geeft sterk bewerkte voeding vaak vervelende klachten zoals een opgeblazen, pijnlijke buik.

Mensen met chronische klachten, denk onder andere aan buikklachten, hormonale klachten, vermoeidheidsklachten en reuma, die door middel van voeding iets aan hun gezondheid willen verbeteren, kunnen terecht bij een orthomoleculaire diëtist. Door een combinatie van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen kan het lichaam gezond blijven en zelfs weer gezond worden.

‘Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding’.

×Close search
Zoeken