Mijn naam is Eline Respen, in juni 2016 heb ik Eline Food & Coaching opgezet. De titel diëtiste is een wettelijk beschermde titel en is voorbehouden aan diegene die de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek hebben afgerond.

Voordat ik aan de opleiding Voeding & Diëtetiek begon heb ik de opleiding Apothekersassistente afgerond. Na deze opleiding had ik het gevoel nog niet klaar te zijn. Met mijn kennis over medicijnen en verschillende ziekten wilde ik verder. Eten en een gezonde leefstijl met voldoende beweging hebben mij altijd geïnteresseerd, daardoor was de keuze om aan de opleiding Voeding & Diëtetiek te beginnen snel gemaakt.

Omdat voeding zich blijft ontwikkelen ben ik regelmatig terug te vinden in de schoolbanken. Ik ben dan ook gespecialiseerd in koolhydraat beperkte voeding bij diabetes, gestoorde bloedsuiker, overgewicht en metabool syndroom. Daarnaast in het FODMAP-dieet bij prikkelbare darm syndroom, ondervoeding bij ouderen, voeding bij kinderen en orthomoleculaire voeding.

Naast mijn eigen praktijk ben ik als diëtiste op projectbasis werkzaam binnen een logistiek bedrijf. Mijn rol als diëtiste binnen het bedrijf is om werknemers vitaler te krijgen met behulp van coaching op het gebied van een gezonde leefstijl. Voor zowel werkgever als werknemer heeft dit positieve effecten.

Opleiding

2012-2016 HBO: opleiding Voeding & Diëtetiek (voltijd) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

maart 2017:  Koolhydraatbeperking Harriët Verkoelen

Juni 2017: Langerhans Symposium ‘Zin en Onzin’ van diabeteszorg

oktober 2017: FODMAP-arm dieet bij Prikkelbare Darm Syndroom van Fodmap Foodies

november 2017: Grip op koolhydraten van Yvonne Lemmers

november 2017: basiscursus sondevoeding, Pit Actief

februari 2018- mei 2018: Post HBO opleiding kindervoeding en kinderdiëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

april 2018: Congres Arts en Leefstijl  “Gezonde darmen, gezond lichaam?”

september 2018 – januari 2019 Orthomoleculair therapeut bij Ortho Health Foundation

Kwaliteit

Omdat voeding zich blijft ontwikkelen is het van belang dat de diëtiste dat ook doet. Daarom sta ik ingeschreven bij het Kwaliteit register voor Paramedici (KP) en kan hiermee aantonen dat ik aan de kwaliteitseisen voldoe.