skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Verzekering

Volwassenen

Het voedingsadvies voor personen boven de 18 jaar wordt voor 3 uur per jaar vergoed uit je basisverzekering (4-6 consulten). Bovendien heb je vaak nog recht op een vergoeding uit de aanvullende verzekering. Waar je rekening mee moet houden is dat vergoedingen uit de basisverzekering ten kosten gaan van je eigen risico, hierbij gaat het om maximaal 3 uur per jaar.

Kinderen

Het voedingsadvies voor personen beneden de 18 jaar wordt voor 3 uur per jaar vergoed uit de basisverzekering (4-6 consulten). Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Daarnaast vallen in een aanvullende verzekering vaak nog extra vergoedingen voor diëtetiek.

Diabetes, hart- en vaatziekten

Daarnaast is voedingsadvisering voor diabetes, hart- en vaatziekten en COPD soms opgenomen in regionale samenwerkingsverbanden (zogenaamde DBC’s). Jouw huisarts, praktijkondersteuner en diëtist zijn op de hoogte of dit in jouw situatie geldt. Indien dit het geval is, wordt de vergoeding betaald door de organisatie die deze samenwerking regelt. Eline Food & Coaching is aangesloten bij de volgende ketenzorg organisaties: ElanCohesiePoZoB en Meditta.

Heb je geen verwijzing?

Je kunt bij de diëtiste terecht met of zonder verwijsbrief van de huisarts of specialist. Helaas vergoeden niet alle zorgverzekeraars de behandeling zonder verwijsbrief naar de diëtist. Daarom wordt geadviseerd als je CZ verzekerd bent een verwijsbrief bij jouw arts te halen.

×Close search
Zoeken