skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Begeleiding bij Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten is een verzamelnaam voor aandoeningen van het hart en de bloedvaten, zoals een hartinfarct, te hoog cholesterol of een beroerte.

Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je ziek wordt. Aan sommige factoren kun je helaas niks veranderen, zoals aangeboren hartafwijkingen of hartproblemen die erfelijk zijn en binnen de familie zitten.

Maar er zijn ook risicofactoren waar je wel zelf invloed op kunt uitoefenen. Dat zijn de factoren die samenhangen met je leefstijl: ongezond eten, te weinig bewegen, te veel alcohol, stress, overgewicht en roken. Als je die factoren aanpakt, neem het risico op een hartaandoening af. Ter preventie is het belangrijk om aan je leefstijl te werken om zodoende de kans op hart- en vaatziekten te voorkomen/verlagen. Daarnaast kun je je leefstijl ook aanpassen als je al ziek bent geworden, bijvoorbeeld wanneer je herstellende bent van een hartinfarct of beroerte. Aanpassing van leefstijl kan er voor zorgen dat je beter herstelt of voorkomt dat je opnieuw ziek wordt. Leefstijl is dus de sleutel tot preventie en tot herstel.

Werken aan een gezonde leefstijl.

Er is met voeding en leefstijl veel te bewerkstelligen. Heb je last van een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, overgewicht of stress? De eerste stap is werken aan een gezonde leefstijl, want zo pak je het probleem bij de wortel aan. Kies voor écht eten. Voor pure producten uit de mediterrane keuken, vermijd hyper bewerkte producten uit de supermarkt, eet veel groenten en let op teveel snelle suikers. Ik help je graag en stel samen met je doelen en een passend voedingsplan op.

×Close search
Zoeken