skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4 personen)

  • 100 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 2 courgettes
  • 2 prei
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 zakje geraspte 30+ kaas
  • 1 potje (140 gram) tomatenpuree
  • 2 theelepels tijm
  • Peper en zout
  • Boter

Bereidingstijd: 25 min + 20 min oventijd

Bereidingswijze

  • Kook de zilvervliesrijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing
  • Warm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Was de courgette en prei en snijd van de prei ringetjes.
  • Snijd 1 courgette in kleine blokjes en de andere courgette halveer je en snijd van de ene helft met de kaasschaaf dunne plakjes en van de andere helft halve maantjes (houd dit een tijdje apart)
  • Doe boter in de pan en roerbak het gehakt rul, voeg de prei en courgette stukjes hieraan toe.
  • Giet de rijst af en voeg toe aan het gehakt-groente mengsel
  • Voeg er vervolgens de tomatenpuree, tijm en een beetje peper en zout toe
  • Leg de courgette plakjes onder aan de ovenschaal en leg er een laag gehakt-groentemengsel overheen, dek weer af met de courgette plakjes en leg het gehakt-groentemengsel er weer bovenop.
  • Maak de schotel af met de courgette halve maantjes en geraspte kaas.

 

×Close search
Zoeken